L’anglès s’ha convertit en l’idioma internacional per excel·lència, però, més enllà d’aprendre’l, què sabem realment sobre aquesta llengua? Aquí us presentem algunes curiositats fascinants sobre aquesta llengua:
No té una acadèmia reguladora
A diferència d’altres llengües com el francès, que compta amb l’Académie Française, o el castellà, que té la Real Academia Española, l’anglès no disposa d’una institució oficial que reguli el seu ús. Dels idiomes més parlats del món, és l’únic que no segueix les directrius d’un organisme normatiu.
Milions d’estudiants d’anglès al món
Actualment, milions de persones estan aprenent anglès arreu del món. Segons el British Council, més de 1.500 milions de persones a tot el món estan estudiant anglès com a llengua estrangera o segona llengua.
La influència germànica
Tot i que moltes paraules modernes provenen del llatí, 96 de les 100 paraules més utilitzades en anglès tenen origen germànic. Són paraules bàsiques per a la comunicació diària, com “go” o “eat”. L’anglès antic va evolucionar a partir de diverses llengües germàniques que van arribar a les illes britàniques a partir del segle V.
La invasió normanda i la influència del llatí
Des de l’any 1066, amb la conquesta normanda, el llatí es va convertir en una gran font de noves paraules per a l’anglès. La influència francesa va ser especialment notable durant el Renaixement, moment en què el vocabulari anglès es va duplicar en nombre de paraules.
L’aristocràcia anglesa no parlava anglès
Durant més d’un segle després de la conquesta normanda, l’aristocràcia anglesa no parlava anglès. Guillem el Conqueridor, per exemple, mai va arribar a dominar la llengua, i molts dels nobles parlaven només francès. Fins al segle XII, no hi ha evidència que els fills de l’aristocràcia aprenguessin anglès com a primera llengua.
Un idioma en constant evolució
Com qualsevol llengua viva, l’anglès seguirà canviant. Les llengües que deixen d’evolucionar acaben esdevenint llengües acadèmiques, com el llatí o el grec clàssic. L’anglès, però, seguirà transformant-se, especialment pel fet que, a nivell global, incloent-hi parlants nadius i no nadius, hi ha fins a 2.000 milions de parlants d’anglès, la majoria dels quals han après la llengua com a segona o tercera llengua.
Si encara no estàs entre aquestes 2.000 milions de persones, vine a l’Escola d’Idiomes d’UManresa a aprendre anglès.